امروزه کپسول های کامپوزیتی و آلومینیوم به دلیل مزیت سبک بودن قابل ملاحظه نسبت به انواع فولادی مشابه خود که ناشی از تفاوت چگالی آلومینیوم نسبت به فولاد و همچنین سبکی نسبی لایه پوششی کامپوزیت می باشد ، به طور وسیع و گسترده در عملیات امدادی ، صنایع نفتی ، پتروشیمی و . . . مورد استفاده قرار می گیرند . ( تست هیدرواستاتیک و بازرسی سیلندرهای کامپوزیتی و آلومینیوم )
در این راستا سازندگان اصلی و معدود این نوع از کپسول ها ، به صورت مستمر نسبت به ارتقاء کیفیت فنی و تکنولوژی ساخت این محصول اقدام نموده اند.
از جمله موارد می توان به بهبودهای ناشی از تغییر در ترکیبات آلیاژی لایه داخلی آلومینیومی کپسول های کامپوزیت اشاره نمود.
در این خصوص ، بسیاری از سازندگان تا پیش از سال 1990 میلادی از آلیاژ آلومینیوم نوع 6351 و نوع 6082 برای ساخت انواع سیلندرهای آلومینیومی استفاده می نمودند .
لیکن براساس تحقیقات و شناسایی استعداد این آلیاژ به عیب (ترک) SLC (Sustained Load Cracking) ، آلیاژ آلومینیوم 6061 جایگزین این دو آلیاژ گردید.
لازم به ذکر است SLC یک پدیده متالوژیکی است که عموماً در کپسول های در حال سرویس که مدتی تحت تنش بوده اند حادث می شود.
ضمن اینکه این نقص در آلیاژ 6061 تاکنون به ندرت مشاهده شده است. فارغ از موضوع خاص فوق ؛ کپسول های تنفسی کامپوزیت عمدتاً دارای یک لایه داخلی نازک (معمولاً آلومینیومی) بوده که توسط دسته الیاف کربن و شیشه ای به ضخامت تقریبی 4mm احاطه و تقویت شده است.
تحمل فشار بالا در عین سبک بودن آن ، مبین تکنولوژی پیشرفته ساخت می باشد و بدیهی است این امر مستلزم رعایت قوانین خاص بازرسی و نگهداری در دوره مصرف خواهد بود.
در این راستا و به منظور استفاده و بهره برداری ایمن مصرف کنندگان سیلندرهای کامپوزیت ، ملاحظات خاص و دقیق مزبور توسط سازندگان در مدارک فنی منتشره توسط ایشان و همچنین استانداردهای بین المللی از جمله ISO11623 و استاندارد ملی ایران به شماره 14953 درج شده است.
از جمله ویژگیهای بسیار حائز اهمیت کپسول های کامپوزیت تنفسی می توان به تاریخ تولید ، تاریخ انقضاء و تواتر زمانی بازرسی فنی و آزمون های دوره ای یک کپسول در دوره مصرف اشاره نمود.
تست هیدرواستاتیک و بازرسی سیلندرهای کامپوزیتی و آلومینیوم
در شرکت ایمن تیام سپاهان خدمات تست هیدرواستاتیک سیلندرهای کامپوزیتی و آلومینیوم مطابق با استاندارهای ذیل ارائه می گردد:
* آزمون و بازرسی دوره ای سیلندرهای کامپوزیتی گاز مطابق با استادارد INSO14953
* آزمون و بازرسی دوره ای سیلندرهای گاز آلیاژ آلومینیومی بدون درز مطابق با استادارد ISIRI12864
نکته بسیار مهم دیگر تاریخ انقضاء بهره برداری و یا عمر مفید یک کپسول کامپوزیت است که توسط سازنده روی آن درج می شود که این تاریخ در بسیاری از موارد به اشتباه و نادرست به جای فواصل زمانی تست هیدرواستاتیک کپسول توسط فروشندگان و بهره برداران تلقی شده است.
خاطرنشان می سازد زمان انقضاء یک کپسول کامپوزیت حسب نوع کپسول و تکنولوژی به کار رفته توسط سازنده عموماً 15 و یا 20 سال می باشد هرچند که اخیراً کپسول های با عمر 30 سال نیز تولید و روانه بازار شده است.
بدیهی است پس از تاریخ انقضاء (عمرمفید) لازم است کپسول از چرخه مصرف خارج شود.

سلام هزینه تست سیلندرهای تنفسی 10 لیتری رو لطف کنید بگید چقدر میشه ؟
سلام برای اطلاع از لیست قیمت تست هیدرواستاتیک لطفا با شماره های 40334700 و 40337400 تماس بگیرید. همکاران ما در ساعات اداری پاسخگوی شما هستند .